PODIJELI

Danas je od 14h na programu još jedna sjednica IO NFSBiH na kojoj će se raspravljati ali i glasati o novom selektoru fudbalske reprezentacije.

U igri su od početnih pet imena ostala samo dva. To su Sergej Barbarez, legenda bh. fudbala i apsolutni miljenik svih navijača BiH, te Bugarin Ivaylo Petev, čovjek sa trenerskim iskustvom, koji ozbiljno pretenduje na poziciju selektora.

Članovi IO NFSBiH su čini se mnogo podijeljeni oko ove dvojice kandidata, a da bi se jedan od ove dvojice kandidata izabrao za selektora, potrebno mu je 11 od 15 glasova. Tako stoji u aktuelnom statutu Fudbalskog saveza Bosne i Hercegovine.

Trenutno je nemoguće tvrditi da li će danas biti izabran selektor, prvenstveno zbog situacije i atmosfere unutar kantonalnih, entitetskih, ali i državnog saveza.

Reprezentaciju BiH u martu naredne godine očekuju kvalifikacije za Svjetsko prvenstvo, a pored nas u grupi D su svoje mjesto našli Francuska, Ukrajina, Finska i Kazahstan.

Prvi meč kvalifikacija naša reprezentacija igra 24. marta kada ćemo gostovati Finskoj, a samo sedam dana u BiH dolazi branitelj naslova prvaka svijeta, ekipa Francuske.