PODIJELI

Fudbaleri Posušja u sklopu priprema za novu sezonu u Prvoj ligi FBiH do sada su odigrali dvije pripremne utakmice. Puleni šefa struke povratnika u prvoligaško društvo, Denisa Ćorića su obje utakmice odigrali miroljubivo, protiv premijerligaša Širokog Brijega su na Pecari odigrali, 1:1, a na svom “Mokrom Docu” su u goleadi sa drugoligašem ekipom Ljubuškog odigrali 3:3.

Šef stručnog štaba bivšeg premijerligaša, Denis Ćorić nakon dvije kontrolne utakmice nam je rekao: ” Utakmica sa Ljubušacima dala nam je odgovore na mnoga pitanja. Nastupile su dvije naše ekipe po jedno poluvrijeme, a bilo je tu igrača koji nisu igrali protiv Širokog Brijega i onih koji su na probi “, rekao je Denis Ćorić.

– Šta je sa mladim igračima ?

” U deficitu smo što se tiče mladih igrača, već sam govorio da nam je potrebno pet do šest mladih igrača. Neki su mi već na drugoj utakmici upali u oči, ali idemo polako, korak po korak. Od subote 18. jula polako idemo sa uigravanjem ekipe, te skraćivanjem igračkog kadra. Za vikend je nova provjera i nadam se da ćemo protiv NK Kamen iz Ivanbegovine pružiti puno bolju i zreliju igru pred našim vjernim navijačima “, kazao je šef stručnog štaba ekipa Posušja, Denis Ćorić.

(Ismet Nimanović/Sportske.ba)

PODIJELI