Connect with us

Ostali sportovi

Derbi u Zavidovićima, Krivaja dočekuje lidera sastav Gruda

Objavljeno prije

,

U subotu i nedjelju 7. i 8. maja igraju se utakmice 20. kola Premijer lige BiH za rukometašice, derbi kola se igra u Zavidovićima gdje petoplasirana Krivaja dočekuje lidera na tabele sastav Gruda koji je na putu osvajanja sedme titule prvaka BiH.

Banjalučki Borac je domaćin Ilidži, u Brčkom Jedinstvo će ugostiti trećeplasirani Izviđač CO. Predposljednji Zrinjski ugošćuje prijedorsku Miru, a Knežpoljka trebinjskog Leotara.

Subota 07. maj,

Kozarska Dubica: ŽRK Knežpoljka – ŽRK Leotar u 18:00 sati, sudije: Danilović/ Karan, delegat: Emir Dautović.

Banja Luka: ŽRK Borac – ŽRK Ilidža u 16:00 sati, Bošnjak/ Marić, Mario Primorac.

Mostar: ŽRK Zrinjski – ŽRK Mira u 20:00 sati, Kadić/ Memić, Boris Šatordžija.

Nedjelja, 08. maj,

Zavidovići: ŽRK Krivaja – ŽRK Grude u 17:00 sati, Hercegovac/ Mihajlović, Mevludin Šabić.

Brčko: ŽRK Jedinstvo Brčko – ŽRK Izviđač CO u 12:00 sati, Kulović/ Škaljić, Mladen Dragičević.

Slobodna ekipa ŽRK Hadžići

Ismet Nimanović


Ostali sportovi

Rođen u BiH, osvojio historijsko zlato za Hrvatsku, evo kome je posvetio medalju

Objavljeno prije

 

Autor

Foto: printscreen

Filip Mihaljević (28) je u Minhenu postao prvi hrvatski atletičar koji je osvojio naslov evropskog prvaka na otvorenom, bacivši kuglu 21,88 metara, čime je mladić rođen u Livnu ostvario uspjeh karijere.

Mihaljević je rođen u Livnu 1994. godine, a kao dječak igrao je nogomet. Potom se počeo baviti atletikom, tačnije bacačkim disciplinama – diskom i kuglom. Studije je nastavio u SAD-u, a nakon svega odlučio je nastupati za Hrvatsku, prenosi Klix.ba.

“Kakva predivna noć. Za ovo sam naporno radio cijelu godinu i isplatilo se. Večeras sam bacao za svog devetomjesečnog sina koji je kod kuće. No, imao sam svoje navijače, njih deset, jer moj ujak živi u Minhenu. Hvala, Minhenu”, kazao je Mihaljević nakon velikog uspjeha.


Nastavi čitati

Ostali sportovi

Mlada košarkašica preminula u snu na svoj 18. rođendan

Objavljeno prije

 

Autor

Foto: Twitter

Mlada košarkašica iz Rumunije, Alessia Maria Raiciu preminula je na svoj 18. rođendan, objavio je Košarkaški savez Rumunije.

Jedna od najtalentovanijih košarkašica svoje generacije umrla je na dan kada je trebala da postane punoljetna, a njen iznenadni odlazak šokirao je tamošnju javnost.

“Košarkaški savez Rumunije upućuje iskreno saučešće ožalošćenoj porodici! Počivaj u miru Alessia”, objavio je na Rumunski košarkaški savez, koji je potvdio da je umrla u snu i da je imala aneurizmu.

Prerani odlazak košarkašice Alessije Raiciu objašnjen je kao “iznenadna smrt”, a liječnici navode da mladima u većini situacija srce naglo stane, ali se ni obdukcijom ne može utvrditi tačan uzrok smrti.


Nastavi čitati

Ostali sportovi

“Djeca nam spavaju po podrumima, pa se čudimo što igraju za druge reprezentacije”

Objavljeno prije

 

Autor

Foto: Instagram

Nakon vijesti da su bh. odbojkašice morale spavati u podrumu, bosanskohercegovački glumac Enis Bešlagić komentarisao je ovu poražavajuću situaciju: “Djeca nam spavaju po podrumima, pa se čudimo kada igraju za drugu reprezentaciju.”

Reprezentativka Milana Božić podijelila je fotografiju, a oglasila se i najbolja bh. odbojkašica Edina Begić uz poruku “Bruka i sramota”.

Nakon objave reagovao je i Bešlagić koji se oglasio na svom Instagram profilu.

“Spavaju nam djeca po podrumima i onda se čudimo što je neko od sportista otišao da igra za drugu reprezentaciju. Sram da vas bilo”, započeo je.

“Sve vas, koji ste mogli i koji ste dužni da nešto učinite za našu djecu, jer ste na takvim pozicijama i prihvatili ste se tih obaveza da radite i to za novac, a ne iz humanitarnih razloga. Uzimate na sebe pravo da nekome odredite karijere i sudbine gledajući samo svoj interes”, poručio je glumac.


Nastavi čitati

NAJČITANIJE