Connect with us

Ostalo

Đidić se sastao sa Baždarevićem

Objavljeno prije

,

Aldin Đidić, potpredjednik Sindikata profesionalnih fudbalera u BiH danas je u Sarajevu obavio sastanak sa selektorom naše reprezentacije Mehmedom Baždarevićem,a u vezi sa izborom “Kristalnih 11” koji SPF u BiH organizuje u junu.

Selektor Baždarević je dao punu podršku ovom izboru te će zajedno sa našim reprezentativcima biti gost istog.

Ovom prilikom mu se iz SPF u BiH zahvaljuju na odvojenom vremenu i nesebičnoj podršci koju pruža radu Sindikata profesionalnih fudbalera u BiH.guso


Fudbal

Barbarez oduševljen Lanom Pudar: Sve sam bio samo nisam prvak Evrope

Objavljeno prije

 

Autor

Legendarni Sergej Barbarez čestitao je Lani Pudar (16) veliki uspjeh na Evropskom seniorskom prvenstvu u Rimu, gdje je Zlatna Mostarka osvojila najsjajnije odličje.

– Ima toga nečega u tom Mostaru, kako god neko nešto negdje, sebi… Hvala ti moj Vela, hvala ti moja Lana… Sve znam, sve sam prošao, sve doživio, ali nikada evropski prvak bio nisam i tu se ponosim vama, napisao je Barbarez na društvenim mrežama.


Nastavi čitati

Ostali sportovi

“Djeca nam spavaju po podrumima, pa se čudimo što igraju za druge reprezentacije”

Objavljeno prije

 

Autor

Foto: Instagram

Nakon vijesti da su bh. odbojkašice morale spavati u podrumu, bosanskohercegovački glumac Enis Bešlagić komentarisao je ovu poražavajuću situaciju: “Djeca nam spavaju po podrumima, pa se čudimo kada igraju za drugu reprezentaciju.”

Reprezentativka Milana Božić podijelila je fotografiju, a oglasila se i najbolja bh. odbojkašica Edina Begić uz poruku “Bruka i sramota”.

Nakon objave reagovao je i Bešlagić koji se oglasio na svom Instagram profilu.

“Spavaju nam djeca po podrumima i onda se čudimo što je neko od sportista otišao da igra za drugu reprezentaciju. Sram da vas bilo”, započeo je.

“Sve vas, koji ste mogli i koji ste dužni da nešto učinite za našu djecu, jer ste na takvim pozicijama i prihvatili ste se tih obaveza da radite i to za novac, a ne iz humanitarnih razloga. Uzimate na sebe pravo da nekome odredite karijere i sudbine gledajući samo svoj interes”, poručio je glumac.


Nastavi čitati

Fudbal

Nogometašice SFK 2000 Sarajevo otputovale u Rumuniju

Objavljeno prije

 

Autor

Nogometašice SFK 2000 Sarajevo jutros su otputovale u Rumuniju, gdje će igrati kvalifikacije za UEFA Ligu prvaka u sezoni 2022/23.

Sa Međunarodnog aerodroma u Sarajevu, preko Istanbula, višestruke bh. šampionke stići će u grad Cluj, koji je domaćin kvalifikacionog turnira Lige prvaka.

Izabranice trenerice Samire Hurem igrat će u četvrtak svoju prvu utakmicu. S početkom u 11 sati odmjerit će snage sa prvakinjama Malte, timom Birkirkara.

– Iza nas su kvalitetne pripreme te dobre utakmice u sklopu regionalnog turnira kojeg smo organizovale. Smatram da smo spremne i s nestrpljenjem očekujemo ovogodišnji nastup u UEFA Ligi prvaka. Očekujem ozbiljan nastup i kvalitetnu igru te se nadamo prolasku u narednu fazu – poručila je Hurem.

Kapitenka tima Alisa Spahić dodala je da se SFK 2000 može nositi sa izazovom učešća u Ligi prvaka.

– Za nas je ovo novo iskustvo da igramo na gostujućem terenu, budući da smo u proteklim godinama bile domaćini. Radujemo se utakmicama, želimo pokazati da nismo bez razloga u društvu najboljih evropskih timova – kazale je Spahić.

Utakmice za plasman i prolazak dalje na rasporedu u nedjelju, 21. augusta, saopćeno je iz SFK 2000 Sarajevo.


Nastavi čitati

NAJČITANIJE