PODIJELI

Za popularnost koju danas ima novinarka Diletta Leotta velikim dijelom je ‘krivac’ skandal koji se dogodio 2017. godini.

Italijanki su tada hakeri provalili u računalo i s njega skinuli golišave fotografije koje su se ubrzo našle na internetu, a njezino lice potom danima nije silazilo sa naslovnica.

To vrijeme jedna od najpoznatijih sportskih novinarki nerado pamti.

– Dobro se sjećam tog trenutka. Prijatelj mi je rekao da su moje fotografije izašle na internetu, a ja sam odgovorila da sigurno nisu moje, da to nisam ja, razmišljajući o fotomontažama. Poslao mi je prvu fotografiju i u sebi sam osjetila prazninu, nisam imala daha deset minuti, mislim da jednostavno nisam mogla disati. Bio je to tragičan trenutak – rekla je Diletta Leotta na gostovanju u emisiji “Buoni o badivi”.

Mislila je da će joj karijera otići u propast.

“Mislila sam da je moj život gotov, da nikada neću izaći iz kuće jer sam mislila da ljudi neće moći prestati da gledaju u mene i da prestanu da pričaju. Te su fotografije, na nekima sam još bila maloljetna, bile fotografije koje nikome nikada nisam poslala, bile su u mom računaru koji je hakiran”, dodala je.

Danas Diletta plijeni pažnju na gotovo svakoj utakmici na kojoj se pojavi, a samo na Instagramu je “prati” skoro osam miliona ljudi.

PODIJELI