PODIJELI
FOTO: Jutarnji list

Priča je počela prije godinu dana Ajdin Hasić, tada 17-godišnjak, bio je jedan od najboljih igrača Dinamove škole. Naravno, kao takav trebao je dobiti novi ugovor, no tu počinju problemi, pišu 24sata.hr.

Kako je Ajdin bio maloljetan, a otac mu je živio u Bosni i Hercegovini, iz Dinama su poslali dva potpisana ugovora u BiH kako Hasić senior ne bi morao dolaziti u Zagreb zbog potpisa. No Ajdinov otac potpisao je samo jedan ugovor i to onaj o raskidu između Dinama i Ajdina. Novi ugovor, koji je bio ranije dogovoren, nije potpisao iskoristivši povjerenje čelnika Dinama. Preciznije, zloupotrijebili su povjerenje ljudi u Dinamu. I tu dolazi do raskida, Dinamo je ostao bez najtalentiranijeg juniora, no Zagrepčani su se žalili Arbitražnom sudu u Hrvatskoj.

Ajdinova majka Sazbera je pak tvrdila da Dinamo nikad nije ponudio novi ugovor njenom sinu te da na njega nisu ozbiljno računali dok nije došla ponuda Real Madrida. Tvrdila je, citiramo, “Dinamo je raskinuo ugovor s Ajdinom i onda, da bi prekrili tu svoju lošu procjenu, prijavljuju policiji u Zagrebu nestanak Ajdina i da bi nas onda progonila policija kao da smo neki kriminalci”. Također, tvrdila je da u klubu nisu vjerovali da će njen sin postati igrač. No, u sporu Dinama i Hasića, Arbitražni sud u Hrvatskoj odlučio je da je pobjednik – Dinamo, što je velika stvar i pobjeda za klub iz Maksimira.

I šta sad? Ajdin ima pravo na žalbu, koju će, gotovo sigurno pokrenuti Arbitražnom sudu (CAS) sa sjedištem u Lausanni, kolokvijalno poznatim kao Vrhovnim sudom.

Hasić je, bez ikakve sumnje, bio jedan od najvećih talenata u Maksimiru, predviđala mu se sjajna budućnost, ali očito je da je neće doživjeti u Zagrebu. Oko Hasića je već tad počeo “ples miliona” i Dinamo je ostao bez igrača zbog kojeg bi se u klupsku blagajnu slili novi milioni. U međuvremenu Ajdin Hasić je igrač Bešiktaša, za koji nije odigrao ni minute.

PODIJELI