PODIJELI

Danas se igraju posljednje dvije utakmice prvog loka m:tel Premijer lige BiH. U Širokom Brijegu gostuje Tuzla City, dok povratnik u elitni rang bh. fudbala, Krupa, dočekuje Sarajevo na svom terenu.

Pred meč Krupe i Sarajeva je za Sportske.ba govorio i direktor kluba Mladen Ilić, koji je istakao kako je velika čast ponovo biti u m:tel Premijer, a pogotovo da je čast ugostiti najbolju ekipu lige u rvom kolu:

”Danas igramo to prvo kolo, a u goste nam dolazi šampion države. Naravno po nekim prognozama Sarajevo je apsolutni favorit, te mi na to nemamo šta reći. Sarajevo je jedna dobra ekipa, smatram da je najbolja ekipa u državi. To je naravno nama jedan veliki motiv, daćemo sve od sebe da u ovom meču ostanemo neporaženi. Takav će biti odnos prema svakoj ekipi koja dolazi u Krupu. To je naša kuća, te ćemo tu sigurno pokazati svoje najveće kvalitete, ali to ćemo pokušati da pokažemo i u gostima. Što se tiče same sezone, imamo veoma mladu ekipu, ali je ta ekipa duže vrijeme skupa. Došlo je i nekoliko kvalitetnih pojedinaca, koji će nam pomoći da izbjegnemo borbu za opstanak. Sve iznad toga će biti vrhunski rezultat, kako za klub, tako i za mlade igrače”, rekao je Mladen Ilić.

 

Istakao je direktor Krupe kako će im zauvijek u sjećanju ostati meč protiv Željezničara u kupu BiH, dok je Krupa bila trećeligaš:

”Nas je Željezničar ugostio jednom prilikom kao protivnika u kupu BiH, mislim da je bila šesnaestina finala, te nam je to ostalo u zaista lijepom sjećanju. Tada nam je cijela Grbavica aplaudirala. Aplaudirali su našoj borbenosti i kvalitetu koji smo pokazali, te je tada Željezničar pobrao sigurno brojne simpatije ljudi iz Krupe.  Pratim sve klubove iz lige, ali to je jedan događaj koji će nam zauvijek ostati u sjećanju”, istakao je direktor Krupe, Mladen Ilić.

 

(Semir Tikveša/Sportske.ba)

PODIJELI