Connect with us

Domaći fudbal

Direktor Veleža o pojačanjima, odlascima, Dudiću…

Objavljeno prije

,

FOTO: Velež TV/Screenshot

Direktor Veleža Džemil Šoše u razgovoru za klupsku televiziju rezimirao je uspjehe Rođenih iz prošle sezone, a osvruo se i na aktuelnu koja ne ide po planovima.

– Izborena Evropa nakon 33 godina, svima nam je bilo drago vidjeti Velež u evropskim takmičenjima – rekao je Šoše pa dodao:

– Loš start nove sezone, zasićenost, možda i umor od Evrope. Krenuli smo kako smo krenuli, sigurno ne kako smo planirali i očekivali. Četiri zadnja kola nam daju nadu da nije slučajno što se dešavalo u protekloj sezoni.

Direktor mostarskog kluba govorio je i o rosteru Veleža, mladim igračima, prenosi portal Faktor.ba.

– Malo je ružno reći da imamo nekvalitetne igrače zaštićenih godišta. Ja bih rekao da je to loš izbor pozicija. Ne mogu reći da tu nema kvaliteta, dobili smo mladog Bajrića na poziciji stopera.

Velež je ove zime pojačao napad dovođenjem Nermina Haskića.

– Nermin Haskić je dokaz da smo odlučili da dovodimo ciljano. Deficitarne pozicije želimo pojačati kvalitetnim igračima – rekao je Šoše.

Sa stadiona Rođeni bilo je i odlazaka, a na pitanje da li će ih biti još, Šoše je odgovorio da je Velež spreman razgovarati ako dođe ponude za nekog fudbalera.

– Može se desiti da dođe ponuda, bili bismo spremni na razgovor.

Govorio je Šoše i o ostavci koju je tokom sezone podnio trener Feđa Dudić, a koja kasnije nije prihvaćena.

– Evidentna je bila kriza, a bili smo mišljenja da trener koji ima najviše uspjeha u poslijeratnoj historiji nema potrebe da napušta kormilo. To se ispostavilo kao dobra odluka.


Domaći fudbal

NK Stupčanica predstavio novitet na svom stadionu i najavio još dva projekta (FOTO)

Objavljeno prije

 

Autor

Foto: NK Stupčanica

Nogometni klub Stupčanica osvojio je titulu u Drugoj ligi Federacije Bosne i Hercegovine – centar, a da u klubu marljivo rade i napreduju pokazuje i najnovija vijest iz ovog kluba.

Stupčanica se oglasila na svom Facebook profilu. Iz kluba su se pohvalili da je uspješno završen projekat postavljanja LED semafora na Dancu.

“Kao što smo ranije najavljivali, danas je uspješno završen projekat postavljanja LED semafora na našem Dancu. Svakim novim projektom, Danac postaje funkcionalniji, moderniji i ljepši.

Uskoro slijedi otvaranje upravne zgrade i svlačionica, čime će biti kompletiran i taj projekat. Ali, nećemo stati na tome, slijede još dva nova projekta o kojim ćete, kao i do sada, biti obaviješteni.”, naveli su iz kluba.

Foto: NK Stupčanica

Foto: NK Stupčanica


Nastavi čitati

Domaći fudbal

Nakon što je Šoše podnio ostavku, oglasio se Feđa Dudić zanimljivom porukom

Objavljeno prije

 

Autor

Foto: Printscreen

Direktor mostarskog Veleža, Džemil Šoše, podnio je ostavku, iako potvrde od strane ovog klubaj još uvijek nema.

Još uvijek nije poznat pravi razlog zbog čega je Šoše odlučio podnijeti ostavku na mjestu direktorske pozicije, ali se nagađa o raznim pritiscima kojima je bio izložen u posljednje vrijeme.

U posljednjih pet godina Šoše obnaša funkciju direktora kluba, kada je ovaj klub i doživio svojevrsnu renesansu.

Zanimljivo, oglasio se i trener Veleža, Feđa Dudić na svom Facebook profilu.

“Sve što je činio i radio uvijek je bilo isključivo u interesu kluba. Nema žene i djece, njegova žena i djeca su Velež! 24 sata na usluzi i uvijek dostupan za sve. Džemil Šoše je dio Veleža, a Velež je veliki dio u srcu Džemila Šošea, to ne ide jedno bez drugoga.”, poručio je trener Veleža, Feđa Dudić.


Nastavi čitati

Domaći fudbal

Kao grom iz vedra neba: Ostavka u Veležu!

Objavljeno prije

 

Autor

FOTO: FK Velež

Direktor Veleža Džemil Šoše podnio je ostavku.

Nije poznato zbog čega je Šoše odlučio povući ovaj potez, mada se špekulira o raznim pritiscima kojim je bio izložen u posljednje vrijeme.

Šoše je dirketor Veleža bio u posljednjih pet godina, kada je klub iz Mostara doživio svojevrsnu renesansu.

Za očekivati je da se o svemu ubrzo oglase i iz kluba.


Nastavi čitati

NAJČITANIJE