PODIJELI

Epidemiolog Predrag Kon, član stručnog tima Vlade Srbije u borbi protiv korona virusa, reagovao je na stav Novaka Đokovića koji je protiv vacinisanja.

“Kao jedan od najvjernijih Đokovićevih navijača, volio bih da sam imao prilike da mu približim značaj i ogroman doprinos imunizacija za zdravlje stanovništva. Sada je kasno, stvorio je pogrešna uvjerenja i tu više nema pomoći. Majstore, želim ti sve najbolje. Pokušaj ubuduće da izbjegavaš direktne odgovore na pitanje u vezi sa vakcinacijom, jer imaš ogroman uticaj”, objavio je Predrag Kon na svom profilu.

Najbolji teniser svijeta Novak Đoković usprotivio se obaveznom vakcinisanju protiv virusa Covid-19, a takav stav mogao bi da ga košta povratka na teren i prvog mesta na ATP listi, pišu britanski mediji.

Novak Đoković je u nedjelju uvečer tokom razgovora sa srpskim sportistima uživo na društvenim mrežama iznio negativan stav o vakcinisanju, prenosi Kurir.

“Lično nisam za vakcinaciju i ne bih volio da me neko primorava da dobijem vakcinu da bih mogao da putujem. Ako to bude pravilo i zakon šta će onda da bude? Treba da odlučim da li ću ili neću da se podvrgnem tome. Imam svoje razmišljanje, a da li će se promijeniti u nekom trenutku ne znam. Hipotetički, da se nastavi sezona u julu, avgustu ili septembru, mada nisu velike šanse, koliko sam razumio odmah nakon ukidanja strogog karantina će postojati zahtjev za obaveznu vakcinu, koje još nema”, rekao je tada Đoković.

PODIJELI