PODIJELI

Novak Đoković je na Indian Wellsu poražen u traćem kolu, a u Miamiju je završio takmičenje u osmini finala. Dvije brze eliminacije na Mastersima prilično su šokirale ljubitelje tenisa. Navijače brine činjenica da Đoković nije ni sjena onog tenisera koji je prije dva mjeseca u Melbourneu demonstrirao silu u velikom finalu protiv Rafaela Nadala.

“Bezveze izgubljen meč, to se dešava kada se ne iskoriste prilike na vrijeme. Dešavalo se mnogo stvari van terena, izgleda da je to malo uticalo na mene. Sa zdravstvenog aspekta također se nisam osjećao najbolje na prethodna dva turnira”, rekao je Đoković nakon eliminacije u Miamiju.

Srbijanski teniser je potom, na svojoj zvaničnoj stranici, dodao Masters u Monte Carlu koji je na programu od 14. do 21. aprila. Fanovima nije ni ovaj potez prošao nezapažen pa su se pitali: “Šta se dešava s njim?”

Đokovićev veliki rival, Švicarac Roger Federer, s kojim nije u naročito dobrim odnosima osvrnuo se na njegov komentar nakon eliminaciju Miamiju:

“Uvijek postoji mnogo toga što se dešava, nezavisno od ATP politike, u mom životu, Novakovom, svačijem… Nekada zaista može da postane previše, umoriš se od stvari sa strane, pregovora i to zna da oduzme energiju i skrene fokus. Možda je to Novak ovaj put osjetio malo više. Ne znam o čemu je tačno govorio, ali nije jedini. I meni se to dešavalo u prošlosti. Normalno je i nije izgovor, to je činjenica”, poručio je Federer.

(Kurir.rs)

PODIJELI