PODIJELI

Treći dan boravka Novaka Đokovića u Visokom izazvao je veliko zanimanje njegovih fanova. Svi su željeli sliku s Noletom. Novak je s Jahorine u Visoko sletio helikopterom Vlade RS, koji mu je “posudio” Milorad Dodik, srpski član u Predsjedništvu BiH.

Novak je bio “kopilot”. Najbolji svjetski teniser nije krio oduševljenje ljepotom BiH. Pogotovo pri slijetanju iznad Piramida sunca. Helikoter je pri slijetanju “prizemljio” sadnice, koje je Novak vratio u prvobitni položaj i izazvao simpatije prisutnih. Novakov otac Srđan na trenutak je preuzeo ulogu fotoreportera pa je slikao Novaka dok izlazi iz helikopterske kabine.

Odmah po dolasku Đokovići su se osvježili vodom, udovoljili sretnicima koji su sa spremljenim mobitelima ovjekovječili dolazak svjetskog tenisera, te krenuli za njihovim domaćinom Semirom Osmanagićem. Uz Novaka je tokom trodnevnog boravka bika stalna pratnja, ali ne i Damir Džumhur najbolje rangirani bh.teniser, što je davalo povoda “čaršiji” da nagađa razloge zbog kojih Damir nije domaćin svom prijatelju i teniskom uzoru.

Iako je Novak u tajnosti planirao dolazak u Sarajevo, skoro pa nevjerovatno zvuči, da ni Damir nije znao za to, pa je skonuo do Neuma. Bilo kako bilo Đoković je svojim dolaskom u Sarajevo, u Visoko i na Jahorinu, učinio jako puno na promociji BiH i njenih turističkih potencijala. Definitivno BiH i regionu trebaju velikani i sportski ambasadori poput Novaka, a ne političari čija se retorika nije odmakla od devedesetih godina.

PODIJELI