PODIJELI

Olimpik nije izborio premijerligaški status, ali na Otoci ne trebaju brinuti za nogometnu budućnost. Nekadašnji i današnji Olimpik dva su svijeta različita. Nekada je klub “rentao” kompletnu omladinsku školu, kako bi dobio licencu. Danas Olimpik ima najperspektivnije kadete i juniore, ne samo u kantonu već i BiH. Olimpik je danas ozbiljan klub, a da je to tako potvrđuju sjajni rezultati mlađih selekcija.

Juniori Olimpika u četvrtak imaju “ispit zrelosti”. Na Otoci se igra završnica juniorske lige za plasman u Premijer ligu. Pored domaćina, igraju još Zvijezda, GOŠK i Metalleghe. I do sada je Mekić sa svojim pulenima ostvario mali podvig. U 22 kola zablježili su dvadeset pobjeda, uz dva remija. Malo je nedostajalo da Olimpik uzbaci Želju iz Kupa.

Sutra ih u polufinalu čeka Zvijezda. Finale je to prije finala. Olimlik je učinio sve da završnica protekne u najboljem redu. Finale je u petak. Utakmica Olimpik-Zvjjezda igra se u 18 sati, a u nešto ranije igraju GOŠK i Metalleghe.

Utakmica na Otoci poziv je svim ljubiteljima nogometa da dođu i podrže Mekićeve “vučiće”. Za koju godinu neki od njih igrat će u državnim selekcijama, možda i Ligama petice.

S.R.

PODIJELI