PODIJELI

BiH bi mogla biti jedina liga u regiji koja svoj kraj neće dočekati na zelenom terenu. Svi u okruženju odlučili su nastaviti prvenstvo, među njima i Crnogorci, koji su već skrojili plan.

Uz to, Fudbalski savez Crne Gore odlučio je pomoći i klubovima. Za nastavak tekuće sezone prvoligaši će dobiti po 25 hiljada eura, dok će klubovima Druge lige biti uplaćeno po 15 hiljada.

FSCG će tokom naredne dvije sezone pomoći prvoligaške klubove sa po 80.000 eura, a klubove koji se takmiče u Drugoj ligi sa po 40.000 eura, prenosi portal “Vijesti.me”.

Isplata finansijskih sredstava klubovima Telekom 1. CFL i Druge lige vršiće se u osam jednakih rata (avgust, septembar, oktobar, novembar, februar, mart, april, maj), dok će isplata sredstava klubovima čije se seniorske ekipe takmiče u ligama Udruženja klubova FSCG (Sjever, Centar, Jug), vršiti na početku jesenje i proljećnje polusezone.

Kada se sabere ukupna pomoć svim klubovima, računajući i tzv.regionalne lige i futsal, za nastavak sezone FSCG je izdvojio oko 460 hiljada eura, a u naredne dvije preko tri miliona eura.

Preostalih 13 kola Telekom 1. Crnogorske fudbalske lige, nakon pauze zbog pandemije koronavirusa, odigraće se između 30. maja i 28. jula, po ubrzanom, i neuobičajenom rasporedu.

PODIJELI