PODIJELI

Mostarski Velež dobio je skromnu novčanu donaciju. Skromnu po iznosu, ali značajnu, vrijednu golemu po svojoj prirodi. Novčani prilog u ime svog rahmetli oca Mehmeda, koji je umro 21. januara 2020. godine, u 88. godini života, uručio je Tarik Đođić, direktor Al Jazeera Balkans.

Na svom fejsbuk profile Tarik Đođić je napisao:

– Moj je rahmetli otac volio fudbal. Volio je Želju, Sarajevo, Slobodu, Borac, Čelik, sve naše stare klubove, ali ni za jedan navijao nije. Ipak, najveću je emociju pokazivao prema Veležu. Ne u navijačkom, rezultatskom smislu, nego u smislu solidarnosti i empatije prema klubu protjeranom sa svoga. I sam je proživio sličnu sudbinu, sudbinu izbjeglice. Mnogo puta je rekao da bi, kad bi imao nekih para, dao svima, ali da bi najprije pomogao Veležu. Nije mu bila mrska Veležova zvijezda, ni Veležova crvena boja.
Iza moga rahmetli babe ostalo je nešto para. Štedljiv je bio. Brat i ja smo se dogovorili da to što je iza njega ostalo u hajre podijelimo i neke želje koje je za života imao ispunimo. Jedna od njih je pomoći Veležu.
Ja poznajem Šemsu, predsjednika Veleža, čestitog i časnog čovjeka, koji svojim trudom, radom i čestitošću vraća Velež na staze stare slave. Zvao sam ga juče i rekao mu da imam novčani prilog za Velež od moga rahmetli babe. Nije puno, Šemso, ali od srca je. Šemso je samo šutio, napisao je Tarik Đođić.

PODIJELI