PODIJELI

Bayernova legenda Lothar Matthäus u jednoj je rečenici iskritizirala Pepa Guardiolu i Luciena Favrea zbog poteza koje su napravili u završnici prošle sezone.

Matthäus je već ranije ovog mjeseca kritizirao menadžera Manchester Cityja rekavši da je egocentričan, a sad ga se dotaknuo govoreći o treneru Borussije Dortmund i njegovoj odluci da u derbiju protiv Bayerna na početku utakmice ostavi na klupi Jadena Sancha i Emrea Cana. Bayern je tu utakmicu dobio 1:0 i praktički osigurao naslov prvaka.

Kritizirao Favrea i usporedio ga s Guardiolom

Favre ih nije uvrstio u početni sastav jer nisu bili potpuno spremni.

“To je bilo nepotrebno, odluka da ostavi na klupi Sancha i Cana u takvoj utakmici bila je ključ poraza koji je odlučio sezonu. Podsjetila me na pogrešku Pepa Guardiole u Ligi prvaka protiv Lyona kada je Kevina de Bruynea stavio na desnu stranu umjesto na prirodnu poziciju”, rekao je Matthäus u razgovoru za Bild.

Objasnio kako jedino Borussia može do naslova

Iako je Sancho još u Dortmundu, a Borussia je dovela i zanimljive prinove poput Bellinghama, Meuniera i Reiniera, Matthäus smatra da će Bayern devetu godinu zaredom postati prvak.

“Dortmund može biti prvak samo ako Bayern nije u Bundesligi. U protivnom, trebat će stopostotnu sezonu i uz to čekati pogreške Bayerna. Ali Favre je taj koji je činio pogreške prošle sezone”, zaključio je dugogodišnji kapitan Bayerna i njemačke reprezentacije koji danas radi kao analitičar.

PODIJELI