PODIJELI

Slaviša Vukičević jedan je od članova legendarne generacije Fudbalskog kluba Sarajevo.

Vukičević je poznat i kao neko ko se često oglašava na društvenim mrežama i komentariše aktuelne događaje u državi u raznim oblastima. Ovoga puta oglasio se dramatičnim apelom u vrijeme kada se čitav svijet bori sa pandemijom koronavirusa.

U nastavku Vam prenosimo facebook status koji je Vukičević objavio. Podsjećamo status prenosimo bez korekcija.

– Uzas,uzas! Okruzen s tri velike bolnice,u kojima mi prijatelji dano-nocno rade i “pokusavaju” spasiti zivote bespomocno zarazenih koronavirusom! Sve je stalo, mi zatvoreni u kucama ” pomazemo bolesnicima,drustvu…nista ne radeci !!! Kakav apsurd…ali je tako i jedino tako! Nismo se,bogata Francuska,spremili za “ovo”, a imali smo vremena…Kinu smo lezerno ,uz champanjac,vino….rakiju gledali.
Kad “to” stize ovdje…nema maski,opreme,testera….bogata Francuska! Danas,samo poslije 15 ak dana hiljade mrtvih…
Zabrana kretanja,niko sem drzavne sluzbe ne radi…sve je stalo! Sve osim drzavnih zaposlenika( medicinsko osoblje,komunalni radnici…) kojima za njihovu hrabrost,odanost,…pljescemo svaku noc u 20h s prozora,balkona…Sve se ovo moglo sprijeciti…Docice vrijema za polaganje racuna…”
Radimo kao da ćemo 100 godina živeti, pripremamo se kao da će sutra rat” (TITO), nevidljivi rat je stigao ali kvazi- evropa je nepripremljena…Pobjedicemo…kao i uvijek ali mnogi ce nam ostati u sjecanju koji su “otisli”…bez opaljenog metka !!! U vijeru u covjeka i njegovu inteligenciju …do brze pobjede. Smrt koronavirusu,sloboda narodu – napisao je Vukičević na svom facebook profilu.

PODIJELI