PODIJELI

U subotu i nedjelju odigrani su susreti 7. kola Druge lige FBiH -“Sjever”. Tri pobjede ostvarile su domaće ekipe, četiri susreta završena su bez pobjednika, dok je ostvarena jedna gostujuća pobjeda.

Budućnost se na pobjednički kolosijek vratila pobjedom protiv Seone rezultatom 2:1. Eldin Trumić je već u 5. minuti pogodio za vodstvo Budućnosti, a u 57. minuti Sead Havič je izjednačio rezultat. Pobjedu Budućnosti donio je Trumić drugim pogotkom na utakmici u 80. minuti susreta. Identičnim rezultatom slavila je Dizadruša u Brčkom protiv Radničkog, dok je Dinamo u Donjoj Mahali također rezultatom 2:1 savladao Ingram.

U Poljicama su rezmizirali Svatovac i Bosna iz Mionice, a rezultat je glasio 1:1. Nije bilo pobjednika ni u susretima Mramor-Priluk (1:1), Lokomotiva- Mladost Malešići (1:1), dok je susret Gradine i Bosne iz Kalesije u Srebreniku završio bez pogodaka (0:0).

Jedinu gostujuću pobjedu u ovom kolu ostvarila je ekipa Prokosovića, koja je u Tojšićima porazila Slogu (0:1). Jedini gol na utakmici viđen je u 16. minuti, a strijelac je bio Mensur Bjelić.