PODIJELI

U dane vikenda nas očekuje vrlo zanimljivo i interesantno 6. kolo Druge lige Zapad. U subotu se igra pet utakmica, u Cazinu, Vitezu, Bužim, Bosanskoj Otoci i Ključu, dok u nedelju se igra u Han Bili i Kiseljaku.

Sve utakmice se igraju u 15,30 sati.

Subota

Cazin: Krajina – Radnik,

Nakon osvojenog boda u Ključu mlada ekipa Krajine kući dočekuje uvijek solidnog drugoligaša Radnika iz Donjeg Vakufa, ekipu koja uvijek u svojim redovima ima dobre igrače koji na svakom terenu dođu da igraju dobar nogomet, razlog više da se dođe na utakmicu.

Vitez : Vitez – Bratstvo,

Ekipa Vitez je zasluženo u prošlom kolu izgubila u Bihaću od povratnika u ligu Brekovica 78, još je izgubila kući u 1/16 KUP-a BiH od Borca Banja Luka, i ostaje nam da vidimo hoće li iskusni trener Šaban Haskić uspjeti osvježiti ekipu, a u goste mu dolazi iskusna ekipa Bratstva iz Bosanske Krupe.

Bužim: Vitez – Brekovica 78,

Očekuje nas rezultatski vrlo neizvjesna utakmica, domaćin Vitez najavljuje bolju igru i kako kaže trener domaćih: “Mora se cijeniti ekipa koja pobjedi Vitez iz Viteza, svaki respekt gostu Brekovica 78, ali bodovi nadam se ostaju u Bužimu”, kazao je Edhem Eminić.

Bosanska Otoka: Sloga – Podgrmeč,

Ova utakmica s pravom nosi epitet “derbi” kola. Sastaju se stari znanci Sloga i Podgrmeč, domaćini teško prepuštaju bodove kući, a gosti sa trenerom Benjaminom Ključanin u ovom prvenstvu igraju dobro i kući i u gostima, što govori i trenutno druga pozicija na tablici Druge lige Zapad.

Ključ: Ključ – Krajišnik,

Ekipa Ključa u prošlom kolu je imala kući sigurno vodstvo od 2-0 protiv Krajine, ali su pali u igri, i u finišu utakmice dozvolili da gosti iz Cazina izjednače, a u ovom kolu najavljuju sigurnu pobjedu protiv mlade ekipe Krajišnik iz Velike Kladuše.

Nedelja

Han Bila: Rudar – Novi Travnik,

Lider Novi Tranik gostuje kod novalje u ligi, Rudaru iz Han Bile, i kako najavljuje domaćin, igrom će se predstaviti u punom svjetlu i nastojati zadržati liderske poziciju.

Kiseljak: Kiseljak – Busovača,

Igraju dva komšijska kluba, uvjek je vladalo veliko zanimanje publike kada igraju ova dva tima. Očekujemo zanimljivu i rezultatski naizvjesnu utakmicu.

Tabela Druge lige Zapad

1. NK N Travnik 10

2. NK Podgrmeč 10

3. NK Kiseljak 10

4. NK Busovača 9

5. NK Bratstvo 9

6. FK Vitez 8

7. FK Krajina 7

8. NK Ključ 7

9. NK Sloga 7

10. FK Rudar 7

11. FK Radnik 6

12. NK Krajišnik 4

13. NK Vitez 3

14. NK Brekovica 78 3

PODIJELI