PODIJELI

Velež je jučer dogovorio prvi transfer ovog ljeta, a u pitanju je visoki napadač Fejsal Mulić, koji u klub dolazi kao direktna zamjena za Nusmira Fajića.

Feđa Dudić u razgovoru za klupsku stranicu nije krio oduševljenje pobodom ovog transfera, te je istakao kako smatra da će se Mulić odlično uklopiti u sistem igre Veleža:

”Mislim da će Fejsal Mulić samom svojom pojavom i konstitucijom biti velika enigmna za protivničke odbrane, te smatram da je on pravi igrač za naš sistem igre. Nadam se da će se što prije uklopiti u ekipu, došao je zdrav, spreman i nadamo se da će ispuniti ono što mi tražimo od njega”, rekao je Dudić za klupsku stranicu nakon potpisa robusnog napadača.

 

Ovaj visoki napadač, je prije Veleža nastupao za Novi Pazar, 1860 Munich, Mouscron, Hapoel Acre, Hapoel Tel Aviv, Bnei Yehudu i Muru, a po dolasku u Velež je rekao kako želi sa mostarskom ekipom da se bori za evropska takmičenja, te da su navijači bili jedan od faktora zbog kojih je potpisao za Rođene:

”Ovo je veliki klub, koji ima velika očekivanja za mene, te ću se svojim igrama potruditi da izborimo evropsko takmičenje i da budemo u vrhu tabele. Imao sam i drugih ponuda, ali je ova ponuda bila posebna. Vidio sam kakva je publika, da podržava klub i da je stadion uvijek pun. To mi se najviše sviđa, a ja ću da dam sve od sebe za ovaj tim”, istakao je Fejsal Mulić, novi napadač Rođenih.

 

PODIJELI