PODIJELI

Dugogodišnji fudbalski reprezentativac naše zemlje, Ervin Zukanović, oprostio od dresa Bosne i Hercegovine.

Ovaj tridesettrogodišnji stoper potvrdio je to na svom Instagram profilu, na kojem pisao o tome koliko mu je državni dres važan, o neodlasku na Mundijal u Brazil 2014. kada se također planirao povući.

“Svakom profesionalcu jedan od najvećih ciljeva je da nastupa za reprezentaciju svoje zemlje. Da rame uz rame sa svojim saigračima, uz podršku navijača, porodice i cijele nacije branimo boje svoje zastave. Osjećaj kada slušam našu himnu je neopisiv i daje jednaku motivaciju na bilo kojem terenu.
Od prvog nastupa davne 2012. sa dresom omiljene zastave imao sam cilj da iznesemo nasu reprezentaciju na veliko takmičenje. Nažalost, taj san mi je oduzet 2014. u Brazilu i već tada sam razmišljao o povlačenju.

Međutim, život i karijera su me naučili da se trudom i oscilacijama izazova prevazilaze sve prepreke i brišu sva odustajanja. Svaka prepreka na toj strani bivala je nagrađena uspjehom u klubovima za koje sam igrao.
Ljubav i predanost državnim bojama su me uvijek vraćale ali su povrede bile te koje su me zaustavile i primorale da je došlo vrijeme da završim ovo poglavlje sa reprezentacijom i posvetim se u potpunosti matičnom klubu.

Vrijeme je da nove generacije ispunjavaju istu želju i uživaju veću sreću u budućim takmičenjima.

Hvala saigračima sa kojima sam stekao prijateljstvo, pojedincima iz Saveza, novinarima i neumornim i vjernim navijačima koji su nas u stopu pratili i podržavali u svim rezultatima. Vaš Zuka”, napisao je sad već bivši reprezentativac BiH.

Za selekciju BiH debitovao je 16. oktobra 2012. i od tada sakupio 38 nastupa.

PODIJELI