PODIJELI

Federalna ministrica kulture i sporta Zora Dujmović upriličila je danas prijem za najboljeg bh. atletičara Amela Tuku, osvajača srebrne medalje na Svjetskom prvenstvu u Dohi.

Dujmović je Tuki čestitala na izvanrednom uspjehu koji mu je osigurao titulu trenutačno najuspješnijeg sportaša u BiH, te mu poželjela uspješan nastavak karijere.

Istakla je pritom kako je Tuka, svojim rezultatima, na najbolji način promovirao Bosnu i Hercegovinu koja ima mnoštvo talentiranih mladih sportaša.

– U skladu s mogućnostima na nama je da podržimo ne samo uspješne sportaše već i razvoj sporta općenito kao način zdravog odrastanja i razvoja mladih. Naš najbolji atletičar pokazao nam je da je uz puno truda i rada moguće ostvariti sve snove i svrstati se među najbolje u svijetu – kazala je Dujmović.

Tuka se zahvalio Dujmović na prijemu i čestitkama te naglasio kako mu je želja nastaviti blistavu sportsku karijeru kojom je već dosad ispisao najljepše stranice bh. sporta, saopćeno je iz federalnog ministarstva kulture i sporta.

Izvor: FENA

PODIJELI