PODIJELI

Nekadašnji prvak BiH, ekipa Modriča Maksime je u 15. kolu Druge lige RS – Zapad pobijedila Jedinstvo sa 2:1. Na stadionu Dr. Milan Jelić bilo je prisutno 50 gledatelja, a domaći su imali svega 14 igrača u zapisniku pred ovaj susret.

Fotografija sa proslave titule u Modriči 2008. godine
Fotografija sa proslave titule u Modriči 2008. godine

Modriča je došla u vodstvo u 44. minuti prvog dijela kada je pogodio Radić što je ujedno bio i rezultat prvog dijela da bi u 67. minuti mrežu, sada već legendarnog golmana, Bojana Tripića, koji je branio i u šampionskoj sezoni za Modriču, pogodio Bojan Kumić.

Ipak, tri minuta kasnije Ranko Galešić je savladao Adisa Hamzića i donio tri boda domaćoj ekipi koja se sada nalazi na osmom mjestu na tabeli sa 21 osvojenim bodom što je 14 bodova manje od vodećeg Željezničar-Sport-team.

Još jedan bivši član Premijer lige BiH, Laktaši, se nalazi u ovoj ligi, a trenutno su na 11. mjestu sa 17 osvojenih bodova, te gol razlkikom, -7, 20:27. Inače, Laktaši su u 15. kolu remizirali (2:2) sa FK Mineral.

U Drugoj ligi RS-Istok, još jedan nekadašnji prvak BiH, ekipa Leotara se nalazi na četvrtom mjestu sa 24 osvojena boda što je 12 bodova manje od vodeće ekipe Napredak D. Šepak. Leotar je u 15. kolu poražen kod Mladost iz Gacka, bilo je 2:1.

PODIJELI