PODIJELI

Faris Avdić osvojio zlato u apsolutnoj diviziji savladavši favorizovanog šampiona Angole u brazilskoj jiu jitsui

Dana 21.09.2019. godine u Tuzli je održan „Abu Dhabi National PRO Jiu Jitsu Bosnia and Herzegovina Championship“ na kojem je nastupilo 120 boraca iz Bosne i Hercegovine, regiona i svijeta. Takmičenje je profesionalnog karaktera u sklopu AJP UAE Svjetske lige.

Faris Avdić, smeđi pojas u brazilskoj jiu jitsui i član Akademije borilačkih sportova Bushido iz Sarajeva je osvojio dvije zlatne medalje, od kojih se posebno ističe ona u apsolutnoj kategoriji gdje je u finalu za protivnika imao šampiona Angole i člana poznate BJJ akademije Gracie Barra, Rubena Lemoša.

„Nastupio sam u poluteškoj kategoriji (-94kg) gdje sam osvojio zlato i nakon toga krunisao i potvrdio svoju pobjedu u apsolutnoj diviziji savladavši šampiona Angole Rubena Lemoša koji je ujedno i crni pojasbrailskejiu jitse. Ponosan sam na sebe i na svoj tim jer smo dokazali još jednom da se možemo nositi sa borcima iz svijeta.

Ruben Lemoš je član jedne od najjačih i najpoznatijih svjetskih jiu jitsu akademija koji su svoj stepen spremnosti u ovom sportu doveli do zavidnog nivoa.
Iskrene čestitke organizacionom odboru i sudijama jer su priredili lijepu manifestaciju u našoj zemlji. Posebno mi je drago jer sam uočio da su se greške oko suđenja, na koje sam lično ukazivao, ispravile u toku samih borbi.

Želim se zahvaliti svojoj ekipi koja je radila samnom u pripremama za ovaj turnir.Ovo nije medalja samo Farisa Avdića nego svih nas.“ – izjavio je Faris nakon završetka turnira.

Faris također poručuje da se planira nastaviti takmičiti u okviru AJP UAE Svjetske lige i kroz uspjehe u brazilskoj jiu jitsi najbolje promovisati našu zemlju.

PODIJELI