PODIJELI

Pioniri i kadeti Fudbalskog kluba Sarajevo osvojili su titulu jesenjeg prvaka BiH u svojim kategorijama i proljetni dio sezone zasluženo će dočekati s prve pozicije. U Premijer omladinskoj ligi U-15 i U-17 proteklog vikenda odigrani su susreti posljednjeg 19. kola jesenjeg dijela sezone, koji su izabranici Muhameda Džakmića i Admira Hasančića zaključili pobjedama nad Zvijezdom 09.

Utakmice su odigrane u Trening centru Butmir, a U-15 tim slavio je s čak 12:0. Autor pet pogodaka bio je Kenan Lamadžema, tri je postigao Ensar Mešić, dva Harun Šabanović, a u strijelce su se upisali još Faris Husić i Hamza Ljukovac.

“Generalno možemo biti zadovoljni kompletnom polusezonom. Bilo je baš puno utakmica za taj uzrast, ali imali smo dovoljan broj dječaka i svi su dobili priliku da pokažu ono što znaju. Mogu biti zadovoljan s njihovim odnosom, zalaganjem na treninzima i utakmicama, te samim kvalitetom njihove igre. Dali smo i najviše golova, što je još jedan pokazatelj da imamo dječake na koje će se klub moći osloniti u budućnosti”, istakao je šef stručnog štaba pionirske selekcije Muhamed Džakmić.

U-17 tim je istog protivnika savladao rezultatom 4:0. Pogađali su Dženit Hajdarević, Nedim Atić i Jahja Bajrić.

“Mogu reći da sam zadovoljan dječacima koji su odradili ovaj dio sezone, pogotovo što su imali jedan dobar rezultat u kontinuitetu. Na 18 utakmica smo ostvarili 17 pobjeda i upisali samo dva neriješena rezultata. Pokazali su da su dominantni i da su trenutno najbolja ekipa u Premijer ligi. Odgovaraju zahtjevima koje mi postavljamo pred njih i sigurno je da će se na njih moći računati u budućnosti”, riječi su Admira Hasančića, trenera kadetske selekcije.

U-15 tim Sarajeva nakon 19 odigranih mečeva ima 51 bod, dva više od prvog pratioca Borca, dok je U-17 na učinku od 53 boda, što je plus šest u odnosu na drugoplasirani Zrinjski. Prvi dio prvenstva u Premijer omladinskoj ligi U-19 je završen nešto ranije, a juniori FK Sarajevo zauzimaju šestu poziciju i za vodećim Željezničarom zaostaju sedam bodova, s tim što imaju utakmicu manje.

PODIJELI