PODIJELI

Kapiten nogometne reprezentacije BiH i napadač Rome Edin Džeko zadobio je ozbiljniju frakturu jagodične kosti nego što se mislilo, potvrdio je hirurg koji ga je operisao.

Džeko je operisan nakon sudara glavama s protivničkim nogometašem u remiju Rome i Cagliarija prošle nedjelje.

“Bila je to ozbiljna fraktura, gora nego smo u početku mislili. U početku smo vjerovali da se radi samo o jagodičnoj kosti, ali smo kasnije pronašli frakturu prema donjem dijelu orbitalne kosti oko desnog oka. BIlo je potrebno izvršiti proceduru osteosinteze korištejnem pločice pričvršćene šarafima kako bi se orbita stabilizovala. To je bio jedini način. U drugim slučajevima sam imao posla s izoliranim frakturama, ali je Edinova povreda bila komplikovanija jer se radi o dvostrukoj frakturi zbog koje će oporavak biti duži”, izjavio je hirurg Bruno Pesucci.

“Kako bi kosti zarasle, bit će potrebno još tri do četiri sedmice. Najbolje je biti oprezan u ovim situacijama jer žurba može biti štetna. Karbonska maska možda ne bi pružala dovoljnu zaštitu u slučaju ovakve povrede. Edinu će trebati tri do četiri sedmice oporavka”, zaključio je Pesucci.

PODIJELI