PODIJELI
Foto: N/FSBiH

Srđan Grahovac jedan je od fudbalera koji je u proteklim godinama imao priliku igrati za reprezentaciju BiH.

Vezni fudbaler austrijskog velikana Rapida pozivan je za vrijeme ere Mehmeda Baždarevića, u tom razdoblju je odigrao tri utakmice, a danas na sve to ima lijepe uspomene.

Govoreći o tom vremenu Grahovac je kazao da mu je bila velika čast nositi dres BiH, a najveći utisak na njega i njegovu porodicu je ostavio kapiten Edin Džeko koji je uprkos slavi koju je stekao ostao prizeman.

U tom momentu je bila posebna čast biti dio tog tima, pogotovo jer ste bili okruženi igračima kao što su Džeko, Pjanić, Begović, Ibišević, Medunjanin… Svaki od njih se trudio da pomogne, kako meni, tako i drugim mlađim igračima i to su stvari koje se ne zaboravljaju. Najveći utisak na mene je u to vrijeme ostavio Džeko. Jedne prilike u posjetu su mi došli roditelji zajedno sa rođakom koji u svojoj svakodnevnici vidi mnoštvo nebitnih ljudi koji se prave da su daleko više od toga. I onda, zamislite, prilazi mu jedan Džeko kojeg je dotad gledao samo na TV-u i dočekuje, daje upute gdje, šta, kako… On nije mogao vjerovati da takva zvijezda može biti toliko prizemna”, ispričao je Grahovac za Reprezentacija.ba portal.

U posljednje vrijeme Grahovac igra veoma dobro u dresu Rapida s kojim nastupa i u Evropskoj ligi.

PODIJELI