PODIJELI

Dan uoči utakmice sa Italijom, selektor nogometne reprezentacije Bosne i Hercegovine Robert Prosinečki i kapiten Edin Džeko u press sali stadiona Bilino polje odgovarali su na pitanja novinara. Edin se osvrnuo na italijanske odbrambene igrače koje poznaje dobro i sa kojima će sutra voditi bitku.

– Svi se dobro znamo i ne bi trebalo biti iznenađenja. Italija je dosad pobijedila sve utakmice i sigurno će željeti nastaviti niz. Motivisani su, ali ova utakmica je važna i nama za ono što slijedi. To baraž Lige nacija i mi ćemo učiniti sve da pobijedimo Italiju, kazao je Džeko.

Prokomentarisao je i neke igrače Azzurra.

– Dobro poznajem Acerbija iz Lazija. Poznajem i Lea i nije prvi put da igramo jedan protiv drugog. Bit će to još jedan duel viđen u Seriji A. Nadam se da ćemo prije svega odigrati dobru utakmicu, dodao je.

Italijanske novinare je zanimao i status Alessandra Florenzija u Romi koji u posljednje vrijeme ne igra pa kapitensku traku nosi Džeko.

– Florenzi je kapiten. Trenutno nije u dobroj poziciji, ali se nadamo da će se što prije vratiti u formu. To je odluka trenera i mi je moramo poštovati. Ja sam u Romi sretan, kazao je.

Priznao da su on i saigrači podbacili u kvalifikacijama. Mišljenja je da smo u ovoj grupi morali završiti makar na drugom mjestu.

– Sutra nas čeka utakmica protiv velike reprezentacije kako bismo vratili samopouzdanje. U baražu trebamo pokazati sve što nismo u kvalifikacijama. Iako utakmica nije bitna za kvalifikacije ona može podići samopouzdanje koje je palo u zadnjim utakmicama. U Torinu smo pokazali da možemo igrati sa njima, pa zašto ne bi i sutra, kazao je bh. kapiten.

PODIJELI