Connect with us

Fudbal

Džeko veoma emotivno poručio: “Ne mogu ti opisati koliko mi je žao što…”

Objavljeno prije

,

FOTO: Twitter

Aleksandar Kolarov odlučio je završiti svoju fudbalsku karijeru.

Kolarov je u čak tri različita kluba dijelio svlačionicu sa Edin Džekom. Njih dvojica su veliki prijatelji, pa se Dijamant oglasio nakon informacije o završetku Aleksandrove karijere.

“Od Mančestera, preko Rima do Milana, zajedno smo prošli mnogo toga, i dobrog i lošeg. Dočekao si me u Mančesteru i pomogao mi da postanem dio porodice, onda su nam se putevi nakratko razdvojili, pa sam ja dočekao tebe u Rimu, a onda si otišao i dočekao me u Milanu, gdje nas je fudbal i želja za pobjedama ponovo spojila. Kroz sve ove zajedničke godine, postao si mi mnogo više od prijatelja. Već nakon nekoliko mjeseci provedenih skupa u Mančesteru, nisi mi više bio tek suigrač, već drug, prijatelj, oslonac”, poručio je Džeko i dodao;

“Bio si tu za mene kada je trebalo, bio sam tu za tebe kada god sam trebao. Tvoji centaršutevi, moji golovi, poznavali smo jedan drugog na terenu, bolje nego iko i ne mogu ti opisati koliko mi je žao što te više nećemo gledati na terenu. Svi jednom moraju reći zbogom, a ja sam ponosan što sam imao priliku dijeliti svlačionicu s tobom, kroz moju karijeru i radovati se uspjesima, titulama prvaka i zajedničkim golovima”, objavio je Dijamant.

“Više si od suigrača, više si od prijatelja, i to što se više nećemo sresti na terenu, neće promijeniti ništa, jer ostaju zajedničke uspomene koje ćemo prepričavati našoj djeci kada god se sretnemo, a sretat ćemo se često. Odmori se brate i uživaj!”, naveo je Edin.

NAJČITANIJE