PODIJELI

U razgovoru za FENU, nekadašnji bh. i jugoslovenski fudbaler i trener Mirsad Fazlagić je govorio o odlasku Roberta Prosinečkog sa selektorskog mjesta naše reprezentacije.

-Mogu da zamjerim Izvršnom odboru kao i komitetu da nisu imali sluha da prihvate ostavku onog momenta kada je on sam podnio, što ih je na određen način resteretilo odgovornosti. Jučerašnja smjena je došla u ‘nervijeme’. Sramotno je da IO donosi odluku na jednoj tzv. telefonskoj sjednici. To je bacanje luga u oči i oni će svi sami da kažu ‘nisam ja glasao protiv’. To pokazuje da je odnos ljudi u NSBiH prema našem nogometu amaterski – kazao je Fazlagić u izjavi za Fenu.

Rekao je kako novi selektor neće imati vremena da kvalitetno pripremi ekipu za baraž:

Imat ćemo situaciju da se igrači 26. marta naredne godine, neposredno pred meč sa Sjevernim Ircima, upoznaju sa selektorom i oni sami između sebe. U svakom slučaju sam i protiv bilo kojeg trenera iz našeg okruženja. Iz mog ličnog iskustva i onog što sam vidio svojim očima, jedini čovjek koji bi ovog trenutku mogao da bude novi selektor je Džemal Hadžiabdić. Smatram da bi on svojim znanjem i odnosom mogao da motiviše igrače za tako važne utakmice. To je čovjek koji već 25 godina radi u Aziji i Evropi. Reprezentaciju Katara je doveo na korak do plasmana na svjetsko prvenstvo – uvjeren je Fazlagić.

Izvor: FENA