PODIJELI

Košarkaši seniorskog tima Čapljine redovito treniraju od 15. juna, dok uprava nastoji složiti temelje za sljedeću sezonu prvenstva Premijer lige Bosne i Hercegovine.

Ipak to je teško u ovom trenutku zbog same èinjenice da se ne poznaje sastav lige, sustav u kojem će se igrati, kao i njen početak. Naime, predstavnici bh. klubova su upravo po tom pitanju imali trosatni sastanak u srijedu u Sarajevu, ali bez dogovora.

– Trenutno je to malo neozbiljno jer se ne znaju detalji koji mogu puno odrediti sezonu. Tako i mi imamo dogovore s nekoliko igrača, ali je njihov potpis na čekanju radi toga. Nadamo se da će sve biti OK i da ćemo uskoro imati prve potpise za sljedeću sezonu, govori trener Èapljine Boris Džidiæ.

Ekipa æe trenirati do 15. jula, da bi uslijedio odmor do 3. avgusta, odnosno starta priprema za sljedeću sezonu.

– Nadam se da ćemo znati uskoro termin početka prvenstva, spominje se prvi vikend u oktobru, ali tek ćemo vidjeti.

U periodu 15. juni – 15. juli Džidić je radio s domaćim i mlađim igračima koji su stizali na probe.

– Uvijek nas je bilo dovoljno za dobar trening. Zadovoljan sam kako smo radili dosad, a igrači će po odlasku na odmor dobiti program, odnosno upute što raditi i u kakvom stanju doći na prvi dan priprema, kaže trener Čapljinaca.

– Na probi smo imali par zanimljivih momaka i razgovarat ćemo u vezi njih vrlo brzo. Moguće je da ostanu jedan ili dvojica, dodao je.

Kompletne pripreme za sljedeću sezonu će ekipa odraditi u Čapljini, a već imaju poziv za igranje na memorijalnim turnirima u Širokom Brijegu 10./11. septembra i Mostaru 14./15. septembra.

U međuvremenu je klub ostvario i dogovor o trogodišnjoj saradnji s Ljubuškim koji je član Lige HB.

– Tamo će ići naši mlađi momci da igraju Ligu HB zajedno s igračima iz Ljubuškog. To može biti lijepa priča u smislu da napreduju ti mlađi košarkaši, a da ujedno Ljubuški ostvari rezultatski iskorak, zaključio je Boris Džidiæ.

(Ismet Nimanović/ Sportske.ba)

PODIJELI