PODIJELI

Osamnaestogodišnji Bosanac Edemir Džanić mogao bi se uskoro pridružiti bosanskohercegovačkim reprezentativcima i povećati koloniju u Seriji A. Džanić, čiji s roditelji poćetkom rata doselili iz Bratunca u njemački Ulm, 2015 godine prešao je u redove Stuttgarta i tu odigrao sezonu i pol igrajući Bumdesligu U18.

“Otišao sam na poziv skauta u italijanski Inter i tu sam obavio par probnih treninga i mogu reći da sam oduševljen kako načinom tako i prijemom u italijanskom gigantu. Trenirao sam i sa prvom ekipom i tu upoznao hrvatske reprezentativce Brozovića i Perišića koji igraju u klubu velike role. Vjerujem da sam ostavio jako dobar utisak i da uskoro ili na kraju sezone idem opet put Italije”- rekao je Edemir Džanić za “Sportske.ba”.

Ovaj 185 cm visoki Bosanac koji igra na poziciji stopera, a i lijevog beka po potrebi, podsjeća svojom korpulentnošću i neustrašivošću u duelima na Kolašinca, a još više na našeg proslavljenog asa Muhameda Konjića. Ovaj stameni Bosanac riješio je ovih dana i promijeniti klub do poziva iz Italije. Naime raskinuo je ugvor sa Stuttgartom koji je imao još godinu dana i prešao u prvu ekipu nekadašnjeg bundesligaša Ulma koji se trenutno takmiči u regionalnoj ligi.

“Roditelji su mi u Ulmu, pa sam želio da ovaj prijelazni period iskoristim na najbolji način. Igrat ću za Ulm i čekati poziv. Vidjet ću, ima tu još primamljivih ponuda”- reče nam Džanić.

Edemir je učestvovao i na ljetos održanom završnom kampu u Minhenu koji je organizovao Fudbalski Savez BiH gdje se posebno istakao.

“Dobio sam poziv i prošle godine za kamp u Zenici u februaru od selektora Karačića, ali me nisu u klubu htijeli pustiti jer nije bio UEFA-in termin. Kamp je bio na izuzetno visokom nivou gdje je učestvovao i veliki broj naših Bosanaca koje sam već poznavao i koji igraju u njemačkim klubovima. Očekivao sam nakon toga i očekujem poziv selektora jer bi time ispunio i dio svojih snova. Nešto što svaki Bosanac priželjkuje, a to je obući dres bh reprezentacije”, dodao je u razgovoru za “Sportske.ba” Edemir Džanić.

PODIJELI