PODIJELI

Daniele De Rossi večeras igra oproštajnu utakmicu u svojoj fudbalskoj karijeri. U sjeni oproštaja bivšeg italijanskog reprezentativca je Edin Džeko, koji se večeras također oprašta od Rominog dresa. Utakmica protiv Parme bit će posljednja za napadača iz BiH nakon što je četiri sezone proveo u klubu.

Džeko će večeras protiv Parme imati priliku još jednom se upisati u zlatne knjige Romine historije. Naime, Džeko je na 178 utakmica za klub postigao 87 golova i uspije li večeras zabiti protiv Parme, prestići će Balbou, koji je također u dresu “Vučice” postigao 87 golova.

Edin Džeko već je obilježio Rominu historiju. Uz izuzetak prve sezone, koja je bila razočaravajuća, naš napadač donio je mnogo radosti Rominim navijačima. Bio je najbolji strijelac lige, vodio je Romu do polufinala Lige prvaka, a na zimu 2018. godine odbio je transfer u Chelsea te ostao vjeran Romi.

Rim će zauvijek ostati u posebnom sjećanju Edina Džeke. Naime, Džeko je sa suprugom Amrom dobio dva djeteta tokom boravka u ovom gradu, kćerku Unu i sina Danija.

La Gazzetta delo Sport konstatuje kako će Roma teško pronaći napadača poput Edina Džeke na tržištu, a prije četiri godine iz Manchester Cityja doveli su ga “samo” za 21 milion eura.

PODIJELI