PODIJELI

Košarkaški klub Konjic je završio sezonu u A1 ligi. Nakon doigravnja za plasman Konjičani su zauzeli deseto mjesto u ukupnom poretku A1 lige FBiH.

Povodom završetka sezone Edina Madžaka trenera košarkaša Konjica upitali smo da li je zadovoljan nakon završetka prvenstva i njegov pogled na komplet sezonu.

Orijentacija na domaće igrače.

Što se tiče protekle sezone mi u Košarkaškom klubu Konjic prezadovoljni smo sezonom. Komplet sezone je bila kompleksna i zahtjevna. Liga je bila podjeljena na dvije grupe, svaka utakmica je predstavlja malu borbu za opstanak i za što bolji plasman. Mislim da smo uspjeli, jer smo prije početka sezone odlučili da smanjimo broj igrača sa strane, da se maksimalno okrenemo domaćim igračima. Ostvarili smo više ciljeva, prvi najvažniji da igra što više domaćih igrača je ostvaren, imali smo deset igrača iz Konjica, dva sa strane, jedan iz Prozora koji radi i živi u Konjicu to je Ante Ćališ praktično domaći igrač koji se pokazao kao veoma kvalitetan igrač, tu je i Zukić iz Jablanice, rekao je Madžak.

Ostvarili smo više ciljeva.

Sa tim rosterom ostvarili smo više ciljeva. Bošnjak iz Hadžića je zasluženo ušao u Prvu ligu jer se radi i iskusnoj ekipi. Čak i u A2 ligi u ekipama je pet do šest igrača sastrane, mi smo igrali ligu sa samo dva sa strane. Spremno smo ušli u prvenstvo, imali smo uigranu ekipu, igrali smo najbolju odbranu u ligi, a to je sve bio odraz dobrog rada.

Izuzetan napredak mladih igrača.

Izbacili smo više mladih igrača i jedina smo ekipa od manjih sredina koja je forsirala igrače iz svog omladinskog pogona koji su puno napredovali. Neke utakmice su nam rješavali juniori kao što su Cokoja, Hasagić, Mehanoli, Kozić koji su dali puni doprinos uz iskusnije igrače Hebibovića, Maksumića, Herića. Ćališa . Generalno gledajući vrlo smo zadovoljni ,s tim da bi tek iduća sezona trebala da pokaže napredak mladih igrača.

Treninge nismo prekinuli.

Nakon završetka sezone nismo prekinuli sa treninzima, namjera nam je da radimo intezivno. Možda ćemo malo usporiti uz ramazan što je sasvim prirodno. Devedeset posto ekipe smo zadržali i mislimo nastaviti ovim putem da svake godine priključimo par mlađih igrača i da u dogledno vrijeme podignemo njihov nivo igranja. I proteklu sezonu imali smo mogućnost da igramo značajniju ulogu, ali smo imali par pehova, na pola sezone ostali smo bez najboljeg igrača Ćališa koji se dobro oporavlja i koji će biti spreman za iduću sezonu, imali smo i problema sa koronom tako da nakon svega zadovoljni smo proteklom sezonom, rekao je na kraju razgovora trener KK Konjica Edin Madžak.

Enver Nimanović

PODIJELI