PODIJELI

Evropska rukometna federacija (EHF) je u skladu sa aktuelnom pandemijom korona virusa odredila atlernativne datume za održavanje završnih turnira u klupskim takmičenjima, prenosi Anadolu Agency (AA).

“EHF i njegova kćerka kompanija, EHF Marketing GmbH, odabrali su proaktivnu strategiju za tri turnira, a u bliskoj saradnji s lokalnim organizatorima turnira odredili su alternativne datume u slučaju da se rukometni rasapored ne bude mogao iznijeti prema predviđenom planu“, saopštili su iz EHF-a.

Tako je odlučeno da se Final four ženske Lige šampiona, koji je zakazan za 9. i 10. maj u Budimpešti, ukoliko bude bilo potrebe održi 5. i 6. septembra. Final four Lige šampiona za rukometaše zakazan je za 30. i 31. maj u Kelnu, a alternativni termin je 22. i 23. august. Final four Kupa EHF za rukometaše trebao bi se igrati 23. i 24. maja u Berlinu, a u slučaju da to ne bude moguće alternativa je 29. i 30. august ove godine.

“Kako bi se izbjegli bilo kakvi nesporazumi, EHF će učiniti sve što je moguće da se događaji provedu u prvobitnim datumima, ali istovremeno otvara kanale komunikacije za sve zainteresirane. Sljedeće sedmice ćemo iskoristiti za pažljivu analizu razvoja događaja i EHF će zajedno s partnerima 17. aprila donijeti zaključak u vezi sa završnim turnirima evropskih klupskih takmičenja i tada će biti objavljeno službeno saopštenje“, naveli su iz EHF-a.

O utakmicama predbaraža za Svjetsko prvenstvo, koje bi se trebale igrati 15. i 16. aprila, odnosno tri dana kasnije iz EHF-a još uvijek nisu objavili nikakvu odluku. Rukometna reprezentacija BiH u predbaražu bi se trebala sastati sa Rumunijom 16. aprila u Baia Mareu i tri dana kasnije u Bugojnu. Pobjednik ovog dvomeča u baražu za Svjetsko prvenstvo 2021. godine u Egiptu u prvoj polovini juna trebao bi se sastati sa Mađarskom.

PODIJELI