PODIJELI

Razgovarao: Haris Zilić

Posljednjih dana vodi se velika polemika o nastupu mladog Anela Ahmedhodžića za reprezentaciju Bosne i Hercegovine.

Povodom svih špekulacija, portal Sportske.ba je ekskluzivno kontaktirao, gospodina Darija Slomića, koji je veza na relaciji NFSBiH – porodica Ahmedhodžić. Inače, Slomić radi sa Federicom Pastorellom, menadžerom Antonia Contea i Romela Lukakua, a pomaže i našoj djeci iz Švedske da ostvare kontakte sa čelnicima NFSBiH.

“Imam dobru informaciju. Nisam menadžer Anelu, ali sam u kontaktu s ocem Mirsadom, veza sam između Anela i NFSBiH i Anel je veoma blizu nastupa za BiH, želi obući naš dres. Momak je zainteresovan i otvoren. Misimović je obavio razgovor s ocem i Anelom, jučer su također razgovarali. Ponavljam, Anel je otvoren da zaigra za BiH. On se trenutno fokusira za Malme, sezona je počela u Švedskoj. Čeka se sad papirologija, pa da možemo zvnaično reći da je novi reprezentativac BiH”, rekao je Slomić za Sportske.ba.

Nakon izjave gospodina Slomića, kontaktirali smo i Anelovog oca Mirsada, koji nam je još više približio situaciju.

“Imao sam razgovor s Misimovićem. Čuo sam se i sa Darijom. Treba da sredi sportsko državljanstvo. Još to nije zvanično. Zvali su ga iz Švedske sad za Ligu nacija, rekli su da ga planiraju. Anelu je teško sad da odluči. Rekoh mu: “Ako nećeš igrat za BiH da kažem ljudima”, on meni odgovara “nemoj, nemoj!”. Od 15 godine želi da igra za BiH, ali niko ga nije zvao. Ne želi da dođe da se razočara. On želi da igra. Bajević će me zvati danas.”

PODIJELI