PODIJELI

 

Našem portalu je potvrđeno da je u toku vanredna sjednica Izvršnog odbora NSBiH. Sa samo jednom tačkom dnevnog reda; status selektora BiH.

Raspoloženje čelnika saveza je da se sa Prosinečkim sporazumno raziđu. Ma, šta to značilo. Savez je spreman, po scenariju, koji je primjenjen kada je Safetu Sušiću prekinut ugovor, isplatiti dio ugovornih plaća Prosinečkom i njegvim saradnicima.

Savez se želi džentlmenski razići s Prosinečkim, kojeg su “primorali” da povuče ostavku, koju je dao nakon blamaže u Armeniji. Premda je Prosinečki spreman odraditi ugovor, koji mu važi do kraja kvalifikacija, u NSBiH ne misle tako. Oni žele “šok terapijom” u preostale dvije utakmice s Italijom i Lihtenštajnom probuditi reprezentaciju i pripremiti je za završnicu Lige nacija.

U NSBiH barataju s tri varijante. Jedna je da A tim preuzme Vinko Marinović s pomoćnicima koje mu Savez dodijeli. Druga opcija je Zlatan Nalić, favorit “fejzbuk navijača i društvenih mreža”, a treća je povratak, po mnogima, najuspješnijeg selektora BiH.

U NSBiH razmišljaju da vrate Safeta Sušića, jedinog selektora koji je BiH odveo na Svjetsko prvenstvo.

Koja će opcija biti znat će se danas ili najkasnije za sedam dana. Kada se moraju poslati pozivi za dvije predstojeće utakmice. Pozive će napisati novi selektor ili neko iz NSBiH.

(Sportske.ba)