PODIJELI

Razgovarao: Haris Zilić

Završen je EYOF u Sarajevu i Istočnom Sarajevu. Uživali smo u sjajnim takmičenjima, a djevojka koja je ponijela epitet “Kraljice EYOF-a” je Magdalena Egger. Skijašica iz Austrije je osvojila dva zlata u veleslalomu i slalomu i srebro u timskom paralel slalomu.

Nakon ovi sjajnih rezultata, Magdalena je dala ekskluzivnu izjavu za portal Sportske.ba. Bez obzira na sve popularna Maggi je ostala na zemlji. Još uvijek je ona “djeovjčica” koja u sportu vidi samo zabavu i druženje.

“Ove medalje mi mnogo znače. Ponosna sam na njih. Pokazatelj su da sam na pravom putu. Nastavit ću da radom i trudom ostvarim svoje ciljeve. Put do vrha je veoma dug. Dok skijam ja se zabavljam. Prvo mislim na male korake, jer mali koraci čine jedan veliki”, rekla je sjajna Austrijanka za Sportske.ba.

Skromna, odgojena, prirodna, a pri tome uspješna. Ima jasnu životnu definiciju.

“Ja nisam zvijezda u Austriji! Ne želim da me tako gledaju. Do takvih epiteta je veoma dug put. Nakon svega ja samo želim da ostanem čovjek, to je na kraju najbitnije u životu. Medalje, pobjede, porazi, to je sve sastavni dio sporta, ali ako niste čovjek i dobri u duši džaba vam sve.”

Sarajevo je ostavilo bez teksta, oduševljena je našim glavnim gradom.

“Sarajevo je prelijep grad. Jako mi se svidjelo. Kultura, ljudi, različitosti, ovo je nevjerovatno. Ja sam odrasla na selu i kad upoznate ovakav grad, ostanete bez teksta.”

Na kraju ovog kratkog i ekskluzivnog razgovora imala je i poruku za mlade.

“Uživajte u sportu, u prirodi, naporno radite, jer bez rada i truda nema nigdje uspjeha.”

Magdalena Egger je rođena 22.1.2001. godine i uskoro je možemo očekivati na utrkama Svjetskog kupa, a nije isključen i nastup na ZOI-u 2022. u Pekingu.

PODIJELI