PODIJELI

Godinama se u Željezničaru mijenjaju treneri, predsjednici, direktori, odlaze i dolaze kompletne uprave, a značajnijeg pomaka nema. Činilo se da je Senad Misimović sa svojim timom na dobrom tragu da udari temelje “Evropskog Želje”, ali je zaustavljen na pola puta. Gradilo se oko stadiona, uradilo dosta posla, ali je zakazao sportski sektor.

Navijači su s oduševljenjem pozdravili povratak Amara Osima i dolazak novih ljudi na čelo kluba. Nihad Selimović bio je optimista sve dok se nije suočio, prema vlastitom priznanju, s brojnim opstrukcijama bivših čelnika

Ukoliko Željezničar ne dobije licencu za nastupe u Evropi, gotovo je sigurno da će “pasti vlada” na Grbavici.

To ne znači da je Željo na sporednom kolosijeku. Naprotiv. Sportske saznaju iz pouzdanih izvora kako bi klub mogla “preuzeti” jedna od najbogatijih porodica u BiH. Pa i u regionu.

Saznajemo kako je to gotova stvar. Sređuju se “finese” . Ključne upravljačke poluge preuzet će Mujo Selimović, ugledni i uspješni biznismen. Selimovići u svom “carstvu” imaju nekoliko uspješnih kompanija, a (su)vlasnici su printanih i elektronskih medija na ovim prostorima.

Selimovići bi Želji dali potpuno novi izgled. U vrlo kratkom roku Željo bi dobio sportski kompleks, kakav nema niti jedan klub u regionu. Kako god završi priča oko licence za Želju dolaze bolji dani.

(C.R./Sportske.ba)

PODIJELI