PODIJELI

Desetak je vrlo nadarenih igrača otkriveno na kampovima koje je NFSBiH organizovao sa svojim skautima širom svijeta.

Elvir Ibišević, Dževad Hamzić, Benjamin Hadžić, Elvir Hadžić, Zinedin Mustedanagić, Ermedin Demirović, Armin Trkić, samo su neki od igrača koji su nakon “kampiranja” i snimanja od strane trenera i selektora NFSBiH, dobili poziv mlađih državnih selekcija da igraju zvanične utakmice u dresu BiH.

Na jednom od takvih selektiranja u Minhenu je bljesnuo Elvir Muminović, koji je danas na korak do prvog tima Siona.

Nakon poziva u kadetsku reprezentaciju BiH od strane Sakiba Malkočevića, Muminović je, uz Ajdina Hasića, Andreja Đokanovića, Vedada Radonju.., bio najstandardniji u reprezentaciji. S tom je generacijom igrao na evropskom prvenstvu u Engleskoj, a sada je s najboljima iz te postave prekomandovan u juniorsku reprezentaciju.

U-19 BiH, koju vode Slaven Musa i Vedin Musić, 18. aprila očekuje prijateljski susret s vršnjacima iz Srbije. Utakmica se igra u Zenici. Muminović (18) je desni bočni, izuzetne startne brzine, jednako uspješan u defanzivi i ofanzivnim dionicama.

U Sionu “struka” u superlativima govori za Muminovića. Prije njega, s dosta uspjeha za ovaj švicarski klub igrali su, između ostalih, Mirsad Baljić, popularni “Žvaka”, Asim Škaljić, nekadašnji mladi reprezentativac BiH i prvotimac Veleža, a kao trener kratko je radio Admir Smajić.

R.S.

PODIJELI