PODIJELI

Sakib Malkočević, selektor kadetske reprezentacije BiH, za “Razvojni turnir” u Crnoj Gori, pozvao je Elvira Muminovića, defanzivca švicarskog Siona. Koji se u lijepom izdanju predstavio na kampu u Minhenu.

Muminović je prije poziva prošao sve provjere. Ipak, nije zaigrao na turniru u Podgorici.

– Dugo sam čekao i priželjkivao poziv. Kada sam ga dočekao, u klubu su preporučili da ostanem, jer se moja ekipa borila za plasman u play offu. Poslali su dopis u NSBiH i zamolili da ostanem i pomognem klubu- objašnjava talentirani sedamnaestogodišnjak.

Igra stopera, upotrebljiv je kao zadnji vezni, pa i bočni.

– Igramo u rangu Baselom, Cirihom, St Galenom, Servettom. Sve su to jaki klubovi, pa tako i naše utakmice.

Elvir se nada da će i dalje biti na “radaru” Malkočevića, Tonija Karačića, Vinka Marinovića…

– Moja je želja kada jednom uđem u reprezentaciju, da nastavim sve do A reprezentacije. Svako od nas vani, živi za nastup u najdražem dresu. Inače, za sve Bosance i Hercegovce je praznik kada igra reprezentacija. Ja živim za taj dan kada ću svoju porodicu učiniti sretnom i ponosnom, kada zaigram u dresu BiH. Dug je put do tog cilja, ali znam da je rad jedini garant da se i najveće želje mogu ostvariti- optimista je Elvir Muminović, koji potječe iz sportske porodice, kojih ima po cijeloj Evropi.

Muminovići su porijeklom iz Vražića, a najpoznatiji među njima je Hajro Muminović, vjerni navijač BiH i humanista. Elvirov rođak Edin također je potencijalni reprezentativac i igra u jednom klubu blizu Milana.

(R.S./Sportske.ba)

PODIJELI