PODIJELI

Elvir Rahimić, sportska i ljudska marka, jedan od najtrofejnijih bh. igrača, koji je s CSKA osvojio desetak trofeja, nakon odlaska iz reprezentacije posvetio se pripremanju za Profi licencu, ali i svom poslu u slavnom moskovskom klubu. I on je kao i Kenan Hasagić, putem pošte obaviješten da više nije član stručnog štaba reprezentacije, ali u njegovom vokabularu nema teških riječi. Ne “pljuje”, niti se ljuti na bilo koga, makar se u ovakvim prilikama moglo sve to uraditi gospodskije. Pozvati na razgovor, popričati o planovima, zatražiti od “generala” stručni, ljudski, prijateljski savjet. Ipak, radi se o istinskoj veličini.

– Nema ljutnje. I mene su kao i druge poštom obavijestili da neće produžiti ugovor. Poštujem njihov izbor. Ja se okrećem poslu u CSKA – kaže “Rahima”.

U CSKA ga izuzetno cijene, ali njegovi planovi idu drugim putem…

– Vodim tim U18 CSKA, ali se želim okušati samostalno. Želja mi je da treniram senorski tim. Ima nekih opcija, ali sada je prioritet Profi licenca. U martu ću akobogda i to uspješno završiti.

Ko god mu ponudi angažman dobit će prvoklasnog čovjeka i trenera golemog iskustva. Za kraj je Elvir “poentirao” s reprezentacijom.

– Bajeviću i svima u i oko reprezentacije želim puno sreće u baražu. Nadam se i priželjkujem uspjeh i plasman na Evropsko prvenstvo. Jednako to želim kao što sam svim srcem želio kada sam bio u reprezentaciji, izjavio je Elvir Rahimić.

Drugačije i ne zna. Takvog ga poznajemo već dvadesetak i više godina, od kako je krenuo iz rodnih Živinica preko visočke Bosne, Slovenije i stigao do Rusije. Da je bilo pravde igrao bi na svjetskom prvenstvu u Brazilu. No, sretan je što je sa Safetom Sušićem, Borčetom Sredojevićem, Elvirom Baljićem, Tomom Piplicom bio dio naljepše fudbalske priče.

Sinan Sinanovic (Sportske.ba)

PODIJELI