PODIJELI

Mirsad Dedić, Tomislav Piplica, Asmir Begović, Ibrahim Šehić, Adnan Gušo, Kenan Hasagić… samo su neki od bh. golmana koji su od nezavisnosti naše države ostavili ogroman pečat u bh. fudbalu, ali i evropskom fudbalu.

Golmani nisu bili problem reprezentaciji BiH, a kako stvari stoje ne trebamo brinuti ni za budućnost.

U Njemačkoj pod trenerskom palicom sjajnog trenera Adija Musića stvara se “bosanski Manuel Neuer”, te epitete često daju Emanu Šahinoviću mladom golmanu ekipe SV Heimstetten, koja se takmiči u najjačem rangu njemačkog fudbala za generacije U13.

Eman je rođen 2007. godine, a već sa pet godina zaljubio se u fudbalsku loptu. Nevjerovatan je talenat. Briljirao je na mnogim turnirima, a o kakvom je talentu riječ pokazatelj je i skaut služba slavnog Bayerna koja prati mladog Emana.

“Eman je jedan od najvećih talenata porkajine Bayern. Više puta je proglašavan najboljim golmanom u svojoj kategoriji. Te epitete je potvrdio i Bayern, koji je angažovao skaute da ga prate. Boravio je i u FC Bayernu gdje je potvrdio svoj talenat i sve ono što se govori o njemu”, rekao je za Sportske.ba, Adi Musić, bh. trener koji dugu niz godina radi sa najpoznatijim svjetskim golmanima.

Eman Šahinović iz treninga u trening i iz utakmice u utakmicu dokazuje svoju posebnu tehniku i dominaciju u svakom segenetu igre.

Eman u aprilu puni 13 godina, a već naredne 2021. godine kada napuni 14 godina, imat će pravo i poziva u kamp U15 reprezentacije BiH, koji organizuje NFSBiH u Zenici.

Talenat kojeg ne smijemo izgubiti iz vida i dječak koji će sigurno predstavljati ogromnu budućnost i kapital reprezentacije Bosne i Hercegovine.

(Haris Zilić/Sportske.ba)

PODIJELI