PODIJELI

Rođen u Puli gdje je završio školu i napravio prve fudbalske korake. Kako nam reče igrao sa prijateljima lopte, jer ko nije naučio igrati lopte nije ni fudbal naučio.

Oženjen, sa Edinom ima kćerku i sina Ernu i Eliasa. Želja mu je da ih izvede na pravi put.

Prvi fudbalski koraci?

”Da to je bilo u Vodnjanu, Istra Pula al uvijek mali fudbal je bio u srcu.”

U Austriju dolazi 2005 godine i nastavlja karijeru u SK Asten u blizini Linza.

I onda Futsal?

”Da, predsjednik Izo Murtić me pozvao da odradimo projekat Diamant Linz. Priključio sam se kao igrač trener. Naredne dvije godine smo se pokušali priključiti vrhu u drugoj ligi Austrije, da bi treće godine uspjeli ući u Bundesligu. Te iste godine osvajamo i prvo mjesto u Bundesligi učestvujemo u CH ligi Futsal.”

Vas angažman kao Trener

”Da, moja je želja uvijek bila da se nadigravam, a životni moto mi je red, rad i disciplina.”

A onda kratka pauza?

”Da, bio sam zauzet svojim privatnim biznisom i od 2017. sam bio odsutan. Vratio sam se opet na nagovor gospodina Murtića da pokušamo vratiti pobjednički duh i mjesto gdje Diamant i pripada. I eto uz veliku zahvalnost na podršci upravi kao i pohvalu igračima na izgaraju u ostvarivanju mojih zamisli. Ljestvica je bila visoko podignuta eto tako je i bilo. Cilj je ostvaren dva kola prije kraja.”

Ciljevi vezani za CH ligu?

”Cilj je ostvariti prolaz u pretkolu, ostvariti historijski cilj jedne austrijske ekipe. Sa pripremama krećemo odmah, a centralni dio planiramo u junu skoknuti do Hrvatske odigrati par mečeva.”.

Planirate li pojačanja?

”CH liga je viši nivo takmičenja. Tu bi nam dva dobra igrača na poziciju pivote i organizatora igre dobro došla. O imenima je još rano pričati.”

Nesto za kraj?

”Ništa nego pozdrav vašim čitaocima da budu živi i zdravi a našu publiku da budu strpljivi kad korona prodje da se družimo.”

PODIJELI