PODIJELI

Košarkaška reprezentacija Bosne i Hercegovine u posljednjem kolu grupe K kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo večeras je u Zenici razbila Bugarsku sa uvjerljivih 87:67.

Izabranici selektora Vedrana Bosnića bili su evidentno bolji od protivnika, te su zasluženo ostvarili treći trijumf u kvalifikacijama.

– Ova utakmica bila je psoebno emotivna za nas. U prethodnim mečevima igrali smo dobro, ali nismo uspjeli da ostvarimo pobjedu. Ovo je veliko iskustvo za sve nas i odajem priznanje igračima koji su dali maksimum – rekao je Bosnić, dodavši:

– Raspored je bio veoma gust. Išli smo u Češku, nismo mnogo trenirali, ali smo stvorili pozitivnu atmosferu između nas. Hvala igračima, saradnicima i svima koji su uz nas. Ovi momci su igrali 100 dobrih minuta od 120. Oni prije ovog nisu imali ovakvo iskustvo i to nam je pomoglo da dobijemo ovu utakmicu. Nije mi problem da napravim ništa za ovu ekipu kada vidim da oni imaju želju da budu bolji. To je bit sporta i to je ono što nas čini sretnim – zaključio je Bosnić.

PODIJELI