PODIJELI

Navijači Atalante uputili su apel fudbalskim vlastima u Italiji da prekinu prvenstvo, jer neće imati razloga da se raduju još dugo nakon što dođe kraj agoniji kroz koju njihov grad i cijela zemlja prolaze.

“U ovom istorijskom trenutku, najtežem u novijoj istoriji, potrebne su istorijske odluke”, navodi se u pismu vođe navijača Atalante.

Bergamo je desetkovan koronavirusom, stanje u gradu od svega 120 hiljada stanovnika danima je dramatično.

Zbog toga navijači mole predsjednika Atalante da utiče da se Serija A ne nastavi, ili da odluči da Atalanta neće igrati u kada, i ako se, sezona nastavi.

“Mislimo da je naša Atalanta i simbol ovog rata. Naši život neće se nastaviti normalnim tokom odmah kada sve ovo prođe. Trebaće vremena, dugo vremena. Biće vremena za Atalantu, jednog dana bićemo i šampioni, ali sada ne možemo da slavimo, nema ni smisla da slavimo golove naših momaka dok se i psihički ne oporavimo od ovog zla”, navedeno je u pismu

Atalanta je hit Serije A, plasirala se u četvrtfinale Lige šampiona.

Utakmica Atalanta – Valencija koja je odigrana 19. februara u Milanu, a na kome je bilo 40. 000 navijača iz Bergama označena je kao možda i ključni događaj u širenju virusa na sjeveru Italije.

PODIJELI