PODIJELI

U vrijeme digitalizacije i multimedijske ekspanzije historija, mislimo tu i na onu sportsku, nam je nadohvat ruke. Sa svih strana internetskih servisa objavljuju se snimke rekorda, golova, utakmica, nostalgičari su konačno došli na svoje.

U ovoj lijepoj priči sjetiti će te se pogotka baš Branka Oblaka, popularnog Brane kako su ga nazvali u zenitu karijere u splitskom Hajduku, pogotka koji je postigao za Jugoslaviju u prijateljskoj utakmici 5. juna 1974. godine u Beogradu pred 80 hiljada gledalaca protiv Engleske. Taj dvoboj, za Jugoslaviju pripremni prije nastupa na svjetskoj smotri u Njemačkoj, završio je 2-2. A pogodak kojeg je zabio Oblak mnogi Englezi i dan-danas smatraju najljepšim golom svih vremena. Uostalom, takav je i naslov snimke tog Oblakovog remek djela.

Hajdukov igrač Brane Oblak zabio je gol velikom engleskom golmanu Rayu Clemencu koji je nerijetko spominjao taj pogodak u svojim intervjuima. Pa je tako rekao da mu se činilo da se raketa zabila u njegov gol.

 

 

“To je bio najbolji pogodak kojeg sam ja vidio, a bio sam na golu”, dodao je.

Jugoslavija je u toj utakmici igrala u sastavu; Marić, Buljan, Krivokuća, Mužinić, Katalinski, Bogićević, Petković, Oblak, Šurjak, Aćimović, Džajić. Englezi su se suprotstavili u slijedu: Clemence, Lindsay, Todd, Doson, Watson, Hughes, Keegan, Channon, Worthington, Brooking, Bell.

PODIJELI