PODIJELI

Nekadašnji dugogodišnji golman rukometne reprezentacije Bosne i Hercegovine i jedan od naših najboljih rukometaša u posljednje dvije decenije Enid Tahirović smatra da su sve četiri reprezentacije, po svemu što su dosad pokazale, zasluženo u polufinalu.

– Pogotovo Norveška, koja po meni možda igra i najbolji rukomet i najveći je favorit u polufinalu. Od Španaca smo već godinama navikli da pružaju dobre igre u završnicama. Bez obzira na podmlađeni, malo promijenjeni sastav, mislim da je Hrvatska zaslužila mjesto u polufinalu. Slovenja po svemu onom što je pokazala, bez obzira na to što je imala malih uspona i padova, također je zasluženo tu gdje jeste. Sigurno da će polufinalni susreti biti prilično interesantni.

Legendarni golman posebno se osvrnuo na igru Norvežana.

– Po onom što smo vidjeli sigurno je da je Norveška, predvođena sjajnim Sagosenom, favorit broj jedan. Igraju najbolji rukomet, u oba pravca, kako u odbrani tako i u napadu. Dobru odbranu transformišu u tu njihovu kontru koja je nešto što se nije vidjelo zadnjih godina na parketima i sigurno da su oni najveći favoriti – kazao je Tahirović.