PODIJELI

Europski velikan Juventus uključio se u borbu sa Tottenhamom za potpis osamnaestogodišnjeg Fulhamovog igrača Ryana Sessegnona. Mladi reprezentativac Engleske gotovo pa sigurno će napustiti Craven Cottage na kraju sezone nakon što je Fulham ekspresno ispao iz Engleske Premier Lige.

Momak koji je prošle sezone briljirao pod palicom Slaviše Jokanovića je uprkos interesovanjima brojnih velikana, uključujući i Manchester United, ostao u redovima londonske ekipe. Sessegnon je ove sezone baš kao i cijela ekipa Fulhama odigrao ispod očekivanja, ali to nije pretjerano interesovala ekipe koje potencijalno žele da dovedu u svoje redove mladu nadu engleskog fudbala.

Tottenham već duže vremena prati igre mladog lijevog beka, a u igri za njegovo potpisivanje uključila se i Stara dama iz Torina. Prema pisanjima engleskih medija, početna cijena Sessegnona je oko 40 miliona funti uz mogućnost da ona poraste, imajući u vidu da su pored ove dvije ekipe već duže vremena zainteresovani i Manchester United, PSG i Liverpool.

Jedno je sigurno, a to je da Sessegnon naredne sezone neće nositi dres Fulhama i potencijalni transfer za njega je idealna prilika da se dokopa i mjesta u A reprezentaciji Engleske.