PODIJELI

Mostar bi uskoro mogao imati svog prvog čovjeka koji je s biciklom uspio da ostvari visinu Everesta.

Naime,  Sanjin Memić član Biciklističkog kluba Mostar u nedjelju će pokušati svoj prvi Everesting gdje će usponom na brdo Podveležje iznad Mostara pokušati dosegnuti do nadmorske visine od 8.848 m što je jednako vrhu Mount Everesta.

– Jedan od posljednjih izazova o kojima se jako puno priča među biciklističkom populacijom je Everesting. To je izazov o kojem već dugo vremena razmišljam i jednostavno smatram da je trenutak da se i okušam u ovom izazovu. Hoću li uspijeti…ostaje da vidimo, rekao je Sanjin Memić za zvaničnu klupsku stranicu.

– Kako jednostavnim riječima objasniti Everesting? To je vožnja gore i dolje istim usponom dok ne dođete do nadmorske visine od 8.848 m što je jednako vrhu Everesta. Uspon može biti kratak ili dug i bilo kojeg uspona, ali sve to će diktirati koliko dugo, koliko ponavljanja i u osnovi koliko će biti težak vaš pokušaj savladavanja Everesta. Nadam se da ću imati dovoljno volje i snage da završim ovaj izazov i budem, vjerujem prvi mostarac koji je s biciklom završio Everesting, dodao je Sanjin.

Ekipa iz BK Mostar se već polako priprema i organizira da Sanjinu pruži svu potrebnu podršku u ostvarivanju njegovog cilja.

PODIJELI