PODIJELI
FOTO: Tuzlanski.ba

Predsjednik Slobode Sead Kozlić mjesecima izaziva veliki gnjev kod navijača tuzlanske Slobode.

Kozlićeva uprava najnesposobnija u historiji Slobode. Za nekoliko mjeseci on i njegovi saradnici nisu uspjeli riješiti niti jedan gorući problem, igrači su danima štrajkovali i upravu su iz UG Prijatelji FK Sloboda kada su situaciju u tuzlanskom klubu usporedili sa humanitarnom katastrofom.

I uprkos svemu nisu se udostojili ponuditi ostavke, klub prepustiti nekim drugim ljudima, koji bi se uhvatili u koštac sa nagomilanim problemima. Bolje upućeni će reći da Sloboda Kozliću služi za zadovoljavanje interesa prijatelja iz fudbala.

Kozlić se javno pred vijećnicima Grada Tuzla na govornici pohvalio kako u fudbalu ima prijatelje, ali zaboravio je naprimjer reći kako je jedan od njih i Ahmet Pašalić, dugogodišnji direktor reprezentacije BiH, po čijem nalogu u Slobodu dolazi 68-godišnji trener Marijan Bloudek.

Navijači Slobode znaju da ja predsjednik Sead Kozlić uposlenik BH Telecoma, a mnogi postavljaju pitanje kako uposlenici državne kompanije mogu prihvatiti skupu igračku u ruke kakva je zasigurno Sloboda. No, javnost ne zna da je Kozlić involviran i u NS BiH.

Naime, Kozlić je član Komiteta za marketing i TV i to kao potpredsjednik ovog tijela pri NS BiH.

I dok će član Komiteta biti još neko vrijeme, do nekog novog saziva, navijači Slobode nadaju se da su mu dani u tuzlanskom klubu odbrojani. Slobodi su hitno potrebni ljudi koji će donijeti novac u klub i spriječiti najcrnji scenarij u sezoni kada se slavi sto godina postojanja.

(Sportske.ba)

PODIJELI